Concert reviews

If you want to see reviews in other languages than Norwegian here, please send me copies of the ones you've got! Thank you.


Popcom, Köln 19.08.94

..."Et annet sted i Køln sparket THE BASEMENT BRATS i gang showet tidligere på kvelden med sin villmannskjøring i ramonisk landskap. Bandet er kompetent og viste godt showmanship, langt bedre enn navent til Halden-gutta antyder. YUM YUMS tok over scenen og gjorde et presist og velspilt sett som viser at de har stått på i øvingslokalet i et siste. Fengslende pop-punk og stor innlevelse. Noe uheldige var KWYET KINGS etterpå da vokalist Arne Thelin fikk et ublidt møte med takvifta på en klatretur oppe i taket - noe som igjen resulterte i en voldom blodsprut på publikum. Etter en rask bandasjering fortsatte de med sin nærmest autentiske 60's-garasjerock. Imidlertid skulle blod og overtid dessverre gjøre at de måtte stoppe halvveis i settet, for som vi alle vet: "fans" kan være ubarmhjertige!"

(Rune St. Olsen og Svein Ulven, Rock Furore nr. 27 (4-1994))


St. Croix-huset, Fredrikstad, ??.??.94

150 ungdommer på St. Croix

Rockens entusiaster var på høygear fredag kveld da The Yum Yums, The Basement Brats og The Kwyet Kings inntok aktivitetshuset på St. Croix.

Garasjerockerne fra Halden, Moss og Oslo sørget for en stemning som knapt kan la seg beskrive med ord. Trøkket guttebanda bød på gikk rett hjem hos de 150 tilhørererne. Og heretter blir det rockekonsert i den gamle skolebygningen hver 14. dag, forteller hus-leder André Appelgren.(...)

(Arne Børresen, Demokraten, ??.??.94)


Dickens, Halden, 22.07.96

Garasje-pop

Noen spiller garasjerock - andre spiller pop. The Basement Brats spiller noe midt i mellom. Energien henter de imidlertid helt nede i kjelleren.

Vokalist Magnum etter konserten: - Jøss, fullt hus gitt...

De fem haldenserne i The Basement Brats har all grunn til å være fornøyde med oppmøtet under konserten i Dickens uteservereing lørdag kveld. Det ble fullt hus til tross for landskamp på fjernsynet. Og det var fortjent.

Bandet leverte kanskje sin aller beste konsert noensinne lørdag. Det satt som det skulle fra første strofe (Burning love) til ekstranummerne "Monster" og "Big Burden" runget ut over høyttaleranlegget.

Her kunne man høre alle sangene fra LP'en "Tales from the basement", samt flere nye melodier. Blant de nye var det en sang kan bære navnet "We love you" som imponerte mest. Denne melodie nkommer forhåpentligvis til å være med på bandets nye CD - "Curse of the brats" - når denne kommer til høsten.

The Basement Brats er egentlig Haldens morsomste band. De spiller akkurat den musikken de liker, og de gjør det med masse ekte humor."

(Steinar Kristiansen, Halden Arbeiderblad 24.07.95)


St. Croix-huset, Fredrikstad, 03.04.96

"Frisk påskerock

Onsdag spilte tre band på St. Croix. Trekkplasteret var Basement Brats fra Halden, som nettopp er kommet hjem fra turné i Spania, Frankrike og Belgia.

(...) Til slutt entret Basement Brats scenen. Med rå garasje-rock à la Il Tempo Gigante, freste de av gårde i et forrykende tempo. I underkant av 50 personer hadde møtt opp for å oppleve disse bandene, noe som ikke sier noen ting om kvaliteten på gruppene. De hadde fortjent langt bedre oppslutning, men veien til suksess er som kjent lang."

(Fredrikstad Blad 06.04.96)


Back to Contents.

Magnum